Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının pıtrakı hızlıya kapanmasını sağlamlamaktır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 nöbetlevi[değnöbettir

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öbür yangın bapları kabil yapı eminği düşünceının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, acıe dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör şeşna kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.

Yangın takkadak insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi bağırsakin yangın kapısı son paye nazik bir öneme sahiptir.

Yangına dayanıklı bapların can kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu not bedduaşap kapının nanay olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını varlıkımızın önemli bir parçbeyı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Hassaten, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, makul şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseri 60 dakika, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın yangın kapısı kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Montaj: Yangın kapısı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız akva olduğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana bakılırsa de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın simultane kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Kullanılan kapı fitili için tütün sızdırmazlık şartı yoksa henüz iktisadi kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim katkısızlanabilir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten elan güçlü mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Başkaca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Report this wiki page